Massage & Welzijn

massagetherapie met natuurgeneeskundige achtergrond

. Hydromassage

. Lomi Lomi 'tempel'style

. Zwangerschapmassage

. Lichaamsmassage met       klassieke en/of rebalancing     technieken

. Breussmassage

. Voetreflexmassage

. Kindermassage

. Hydro- en Dorn therapie

. Basisvoeding

. Reinigingskuur

Hydromassage

Een kussen gevuld met warm water. Je ligt heel comfortabel op een soepele meebewegende kussen en de warmte is aangenaam en ontspannend, waardoor er een betere doorbloeding van de spieren ontstaat. Hierdoor kan er sneller over worden gegaan naar een effectieve behandeling. Door de optimale ondersteuning van de wervelkolom ligt de cliënt in een comfortabele positie, zodat bij ernstige rugklachten ontspanning optreedt. De vorm van masseren behandeld mensen met nek, schouder en rugklachten, verharde spieren, koude rug, bindweefsel verklevingen en slecht slapen.

Lomi Lomi 

Deze therapeutische aanraking met essentie van zijn, brengt je in het reine met jezelf en je verleden.

Een oud hawaiiaanse methode. Lomi beteknt massage Deze methode is afkomstig van Abraham Kawaií. De Kahu Abraham Kawaii Style. Dit lichaamswerk laat je kennis maken met de spirituele levenswijze van Hawaii . De massage wordt uitgevoerd met lange vloeiende ritmische bewegingen over het lichaam vanuit het hart. Er wordt voornamelijk met de onderarmen en handen gemasseerd, daardoor gaat de massage dieper. Lomi Lomi is een holistische massage.   


Zwangerschapmassage

Op een speciale kussen kan de a.s. moeder tot het laatste stadium deze massage ondergaan. De massage zorgt voor ontspanning en verlichting. Je baby heeft ook voordelen aan deze massage. De massage helpt bij de bekkenpijn en spieren die onder druk komen te staan.


Lichaamsmassage met klassieke en/of rebalancing technieken

Volledig tot rust en even alles vergeten komen met een heerlijke ontspanningsmassage. Alles is er bij deze massage opgericht om je zowel geestelijk als lichamelijk weer in balans te brengen. Door deze massage word je je meer bewust van je lichaam, je gedachten, je gevoelens en vooral van je spanningen. Vaak voel je alle spanningsplekken pas als ze aangeraakt worden. Door gebruik te maken van de juiste technieken kun je deze spanningen loslaten.

Breussmassage

De Breussmassage is en zachte, gevoelvolle behandeling van de wervelkolom

Voetreflexmassage

Voetreflextherapie is een natuurlijke geneeswijze die gebaseerd is op de gedachte dat lichaam en geest een eenheid zijn. Wanneer deze uit balans of verstoord zijn kan voetreflexmassage deze weer in evenwicht brengen. Op de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Door een voetreflexmassage wordt de werking van organen gestimuleerd en kunnen blokkades opgeheven worden. Het lichaam komt tot rust, de doorstroming wordt bevorderd en afvalstoffen afgevoerd. De vorm van massage geeft een diepe ontspanning en brengt lichaam en geest in harmonie.

Kindermassage

Kinderen krijgen dagelijks veel indrukken/ prikkels te verwerken. Voor kinderen die moeilijk met deze dagelijks indrukken kunnen omgaan kunnen er klachten ontstaan zoals: slapeloosheid, buikpijn zonder fysieke aanwijzingen en concentratie stoornissen.

Door een kind een massage te geven kunnen ze de indrukken van de dag beter loslaten en kunnen de klachten sterk verminderen. Bovendien vinden de meeste kinderen het net als volwassen mensen het heerlijk om gemasseerd te worden.

Hydrotherapie

Sebastiaan Kneipp is de grondlegger van de hydrotherapie. Hydro betekent water. In deze therapie wordt er specifiek met warm en koud water prikkels gewerkt. In mijn praktijk krijg je advies over begietingen en werk ik met (wissel) voeten- en arm baden, oplopende voetenbaden, wikkels en pakkingen. Hydrotherapie is een thermotherapie en wordt ingezet bij: bloedvaten problemen, hoge/ lage bloeddruk, vermoeidheid, overgevoeligheid voor infecties, bewegingssysteem, spierpijn, verkrampingen, onderrugklachten, menstruatie- en overgangsklachten. Met een hydro-behandeling wordt de voedingsbodem die de klacht veroorzaakt in het lichaam intern verstoort om verandering aan te brengen.

Dorn Therapie

Dieter Doorn is de uitvinder van de Dorn therapie. Dorn therapie bij bekkenscheefstand-, rug- en gewrichtsproblemen. Op een zachte, gevoelvolle, maar ook krachtige manier, worden de verschoven wervels en gewrichten weer in hun ideale positie geplaatst. Zo wordt ook een bekkenscheefstand opgelost. De gevolgen van langdurige botverschuivingen zijn talrijk. Soms is het lichaam zelf in staat dit te corrigeren. Lukt dit niet dan is hulp noodzakelijk. We brengen het geraamte weer op orde dan komt een gevoel van welzijn over ons.

Basisvoeding

Ons lichaam heeft dagelijks gezonde bouwstenen nodig om goed te kunnen functioneren. Tijdens mijn consult kijken we naar de hulpvraag, de klacht en neem ik samen met je je dagelijkse voedingspatroon door. Ik bekijk of je bouwstenen die je dagelijks nodig hebt in evenwicht zijn? Ik bekijk, door uit te vragen of je PH-waarde en bloedsuikerspiegel op orde is en leg uit waarom je je PH-waarde en bloedsuikerspiegel op orde wil hebben? Dan ga jij thuis verder met de basisvoeding aan de slag. We plannen na enkele dagen een bel afspraak en dan kom je nog een keer terug voor een 2de consult.

Reinigingskuur

Op een natuurlijke manier je lichaam van binnen reinigen. Zo geef je, je organen, stelsels en systemen in je lichaam de tijd om te herstellen en te ontgiften daar waar nodig is. Ons lichaam werkt dagelijks aan zijn reiniging. Maar als organen zoals: darmen, lever en nieren overbelast zijn door het overschrijden van toxische opname via ons voedsel of door andere gewoonten, wordt de mogelijkheid om onze voedingsstoffen goed op te nemen minder en kunnen er blokkades in ons lichaam ontstaan. Vanuit de natuurgeneeskunde wordt de oorzaak van klachten gezien als een groep factoren die de gezonde balans van het lichaam verstoren. D.m.v. een reinigingsdieet breng je je lichaam in balans. Er wordt een behandelplan opgesteld na het afnemen van anamnese + oogdiagnostiek. Je voedingspatroon wordt aangepast. De reinigingskuur zelf duurt 5 dagen met ondersteuning van massages, kruidentheeën, voedingssupplementen, hydrotherapie en ontspanningsopdrachten in overleg zoals: sauna en beweging. Tijdens je reinigingskuur week kom je elke dag langs in de praktijk voor massage en/of therapiebegeleiding van 25 of 55 min. Door te werken met deze verschillende behandeltechnieken maak je even ruimte om overtollige afvalstoffen in beweging te brengen, uit het lichaam te drijven en nieuwe energie te vinden. Welke van groot belang is voor onze algehele
gezondheid.

Voor wie heeft een reinigingskuur effect?

● vermoeidheid, concentratieproblemen en energiegebrek

● gewrichtsklachten, stijve gewrichten, jicht, fibromyalgie

● bloedsuikerspiegel-disbalans, diabetes type I

● chronische verkoudheid, hooikoorts, vage allergische klachten

● vochtvasthoudende, opgeblazen gevoel en bloedcirculatie klachten

Wat geeft de reinigingskuur je?

● werkt preventief op je algehele gezondheid, brengt lichaam in balans, reinigt en vult tekorten

● herstel en balans in bloedsuikerspiegel, darmen, hormoonhuishouding en pH-waarde

● gewicht verlies, werkt ontgiftend en scheidt de gifstoffen uit via uitscheidingsorganen

● ontlast uitscheidingssystemen en lichaamssystemen die onder druk staan

● vermindert klachten, geeft rust, geeft inzicht en motiveert (je hoeft het niet alleen te doen)

Vijf dagen op een natuurlijke manier reinigen bij Flow4all, massage, natuur en kneipp therapie.

Start onder deskundige begeleiding met natuurgeneeskundige achtergrond. Kennis en ervaring door zelf te vasten met rijst, voedingslessen, vastenbegeleiding met sap en milde kuren en met de Mayr-kuur methode, het balansplan: eten volgens Paleo-dieet, Basische en Ayurvedische voeding. Gebruikte bronnen uit boeken zoals; bloed en lichaamsvochtreiniging en Alles over vasten. Daarnaast samenwerkend met een orthomoleculair therapeut.